Julfesten är en återkommande succé bland familjerna i Sponsor Light. Varje familj får en del mat och hygienvaror och barnen en liten present plus att de äter och har trevligt tillsammans. Detta finansierar vi genom att sälja små julgåvor i Sverige, ugandiska oljelampor har det varit i flera år. Nu funderar vi på att sälja produkter året om, med vår nya logotyp på: t-shirts, muggar och tygkassar.

Det skulle bli väl behövda extrapengar och förhoppningsvis göra projektet mer synligt. Extrapengarna kan då användas till exempel till den termin vi inte får ihop pengarna utan måste lägga till, till de barn som går ut p.7 och vill fortsätta plugga på senior (“högstadiet”), till att sätta fönster och dörrar på vårt aktivitetshus, till att köpa fler böcker och lekmaterial och så vidare. Det finns alltid möjlighet att utveckla vårt projekt. Skulle det bli mycket pengar tar vi naturligtvis in fler barn.

Det finns även en tanke på ugandisktillverkade julgransprydnader; stjärnor och änglar i naturmaterial, att sälja när julen kommer…