Jag heter Moa Ulander och är från Sverige, ursprungligen Älvsjö utanför Stockholm. Jag är numera bosatt i Kalix i norra Sverige och i Fort Portal, Uganda. Jag har jobbat många år inom skolan och har nu växlat spår till turism, jobbar på en camping och stugby i Kalix och har ett företag som tar turister till Uganda samt många aktiviteter för de som redan är där.

Jag kom till Uganda första gången 2007 på en semesterresa. Simon var då en ung pojke som kämpade med skolavgifter och av en slump blev vi vänner. Nu spenderar jag större delen av året i Uganda med många projekt, vänner och en familj med man och bonusbarn. Sponsor Light driver jag tillsammans med Simon och det är ett projekt som engagerar mig djupt. Det behövs så lite för att göra så stor skillnad. Att leva och bo i Uganda är en ständig påminnelse om hur bra vi har det och hur mycket det finns att hjälpa till med. Det är också en daglig glädje och belöning att få se hur det går att göra skillnad, att hjälpa med tid och engagemang även om en inte är rik eller viktig på nåt sätt.

Jag finns på plats i Uganda för det mesta, åker regelbundet till Kasese och känner flera av barnen och föräldrarna och alla skolorna i projektet personligen.