Nu har era pengar omvandlats till matpaket till alla våra Sponsor Light-familjer.
Återigen blev det en fördröjning pga bankteknikaliteter, men nu är allt ordnat och vi kommer förhoppningsvis slippa ägna så mycket tid åt just pengaöverföring i framtiden.
Simon har lånat ut pengar till de mest utsatta familjerna och det har skickats privat emellan så de har klarat av livet i coronalockdown och efter översvämningarna.
Vi fick in 10 450kr varav 9 250kr var märkta ”nödstöd” och som går direkt till matpaket och Simons arbete med distribution och information till familjerna.
Jag har skickat ner pengarna och igår var det utdelning av matvaror och diskussioner kring hur man skall agera i en sån här situation. Vi väljer att gå på Ugandas regerings linje och uppmuntra till munskydd, distansering och handtvätt. Simon tog in dem några i taget i vårt Zigge House.

Tack alla för er generositet och stöd i tuffa tider!

Vi vet inte när de tänker öppna skolorna igen men nu får familjerna iallafall en liten push för att klara luncher och alla barn hemma. Plus det är bra att de ses och känner att de är enade i strategier och hur de hanterar stängningen av samhället.
Det börjar öppna så smått, nu fungerar viss kollektivtrafik och fler människor är ute på gatorna. Det finns inte många registrerade fall av Covid-19 i Uganda men restriktionerna har ändå varit mycket tuffa.