Nu är julen ordentligt firad med barn och föräldrar och vi på Sponsor Light. Vi hade även svenska gäster, ett föräldrapar med en sjuårig dotter. Vi dekorerade med julbananpalmer, glitter och ballonger.


Det var fiskedamm, lotteri, gissningstävling för föräldrarna och dansstopp, vilket barnen är fantastiska på. Vi åt gott; ris, kött, spenat, ground nuts och vattenmelon. Vi lyssnade på många långa tal – det finaste från en stolt och glad pappa till vår coach Alicia. Hon har avslutat sin utbildning och är nu utbildad lärare för förskolan. Hon är den första av ”våra” Sponsor Light-barn som avslutat en utbildning och det första av många syskon att gå så långt. Pappan tackade oss och gav Simon en höna. Alicia var stolt och tårögd.

Barnen hade förberett några sånger och danser och lilla Nora från Sverige spontansjöng ”Gläns över sjö och strand” på svenska. Efter tal och mat och läsk fick varje familj ett matpaket med sig hem och vi sprang av oss lite med kull och tafatt. Sen spelade vi ett julklappsspel som våra svenska gäster hade med sig. Spelplanen består av massvis med små, små bilder och så dras ett litet kort och det gäller att hitta den exakt likadana bilden på brädet. Enligt Simon har de fortsatt spela det och de yngre barnen vinner ofta över de äldre – till stor förtjusning för dem.

Mycket lyckat party tack vare alla ni som stöttade med en extra julslant!