Jag önskar att alla mina lärar-/pedagogvänner (och ni är många..) skulle få uppleva ett sånt föräldramöte. Vi satt under ett träd i skuggan på små låga bänkar vi lånat av kyrkan. Vi introducerade den svenska seden ”saft och salta pinnar” som jag förklarade ersatt kaffe och bullar på föräldramötena i Sverige, mer tidseffektivt..de fattade ingenting men applåderade spontant och delade skrattande på jordnötter och saft. (Hittade inga salta pinnar i Kasese).

När mötet började blev det tyst och alla sträckte på ryggen. Vi inledde på Simons initiativ med bön. Sedan drog vi riktlinjerna för projektet. Berättade om skolbesöken, berömde deras barn och tryckte på hur viktigt det var att de nu gör sin del med uppmuntran, uniform och skolmaterial. När det var deras tur att komma med frågor, förslag, kritik osv ställde sig en man utan tänder men med världens varmaste leende upp och berättade att hans pojke börjat med skola hemma och att han lärt sin pappa massa engelska ord och så sa han ”säänk jooo” och alla skrattade.

Sen ställde de sig en efter en och tackade mig och Simon och er sponsorer och gud på olika sätt för det här initiativet. Jag var så generad att jag inte visste vart jag skulle titta eller hur jag skulle svara. ”Säänk jooo” blev det mest från mig också. Vi försökte säga att de kunde komma med frågor, förslag, kritik men en efter en gick på i samma stil. Helt otroligt. Jag önskar ni kunde åka dit och träffa det här gänget!! /Moa