Parent’s meeting at Zigge House Saturday 28th of April 2018

Våra lyhörda och proffsiga coacher såg att föräldrarna som varit där sen nio började bli uttråkade så de lärde dem spelen som barnen spelar. När jag och Simon kom efter att ha hämtat ett barn som inte kunde ta dig själv var stämningen på topp. Sen inledde Simon med “hang man” och föräldrarna vann stort.

Vidare diskuterade vi tre problem och lösningar på dem.
1. Att barnen är spridda på många olika skolor vilket gör det svårt att ha koll på allt.
2. Att maten som vi köper av skolorna inte har samma kvalitet som vår egen mat.
3. Det faktum att vi har så många som vill vara med I projektet att Simon och styrelsen nästan blir påhoppafe ibland och ifrågasatta varför inte alla får vara med.

Föräldrarna vår aktiva och det kom fram många åsikter, de gick isär ibland men diskuterades ner tills alla var över ens. Stämningen var bra.

Matfrågan, som ett av barnen vi pratade med igår tog upp, visade sig engagera. Föräldrarna hade inte velat ta upp det med oss och verka otacksamma men hade bildat en grupp som tog upp det med skolan, ifrågasatte om de använder våra matpengar till nåt annat. Det var coolt tycker jag men vi uppmanade dem att komma till oss om nåt inte stämmer. Vi bestämde att maten lagas från Zigge House nästa termin.

Några av föräldrarna tyckte att det var riskfyllt att ha tjugofem barn skyndandes på sin lunchrast till Zigge på trafikerad väg. Det har de ju rätt i. Efter diskussion kom de fram till att varje förälder betalar 2000shilling per termin(6kr) och får maten transporterad till skolan. De kommer organisera så att det fungerar, vi ser till att maten lagas och packas.

Problemet med att vi inte kan ta in fler beskrevs bra av en pappa. Han sa att ju högre upp i mangoträdet en apa klättrar i ett mangoträd ju mer ser vi av rumpan. Dvs Visst, alla är exalterade och glada över vad som ges till deras barn men de kom fram till att skryta om det och prata vitt och brett inte ger något annat än avundsjuka och gör det svårt att hålla den nivån vi har byggt upp. De ska hjälpa till och förklara och be sina grannar och vänner att vänta och se, inte trycka på Simon.

Skolbytet var ingen diskussion, alla tyckte det var bra att vi samlar dem på ett ställe som vi har förtroende för.

Simon tackade Adam Dahlstedt (Add Studio), Sollan Fallman Torefeldt, Melliz med Cecilia Sand 3c med Lili Kapper, och Annelie Karlsson och Veronica särskilt och alla våra well wishers och Sponsor Light-givare som ser till att det dagliga flyter innerligt och mig för att jag håller i kontakterna. Jag hyllade våra coacher och föräldrarna som hållit sin del avtalet och skickat barnen till skolan med böcker uniform osv.

Jag berättade min morfars historia om hur han var en av många fattiga och hungriga barn som sedan jobbade hårt och skapade ett helt annat liv, hur det var i Sverige för inte så länge sen, att vi flydde hungersnöd och arbetslöshet och fick nya liv i Amerika. Det blev bra diskussioner och häftigt med reaktioner. Fattiga muzungos? (Vita) Eftersom vi inte vet vad framtiden ger kan vi ju bara rusta våra barn med självförtroende utbildning och drömmar och Hoppas att det hjälp er dem i vad som kommer.

Mycket intressant och givande möte.