Hur kan jag stödja Sponsor Light?

För 300kr/termin får ett barn skollunch och skolavgifter betalda. Det är tre terminer på ett år och varje gång det är dags för terminsstart informerar vi om det i Facebookgruppen Sponsor Light och här på hemsidan under Uppdateringar. Du kan vara med vid ett enstaka tillfälle eller varje termin, men binder dig inte till något. Vid eventuella överskott har vi flera mindre projekt, bl a julklappsutdelning och ett medicinförråd till stöd för barnen och deras familjer. Dessa presenteras i Facebookgruppen och/eller här på hemsidan. På Facebook söker vi också nya sponsorer och du får gärna bidra genom att dela information om projektet i ditt nätverk.

Pengarna kan skickas via Swish till tel. 123 509 63 91. Har du inte Swish, ta kontakt med Moa.
Swish är en mobil betalningslösning som gör det möjligt för dig att enkelt och säkert föra över pengar direkt från ditt eget bankkonto till vårt konto bara genom att ange mobilnumret.

Vart går pengarna exakt?

Det är tre terminer på ett skolår i Uganda. Varje termin kostar ett barns skolavgifter och lunch 300kr. Föräldrarna står för uniform och skolmaterial för att bli involverade och inte ”släppa taget”, de försörjer fortfarande sina barn, med hjälp av detta projekt. Just nu har vi 32 barn i projektet. Alla barn skall få möjlighet att gå ut grundskolan, dvs till klass 7. Vi försöker att ha en liten buffert för oväntade utgifter och uteblivna sponsorbidrag. Vi betalar lön till Simon, för transporter, internetcafétid, fotodokumentation osv, till kokerskan som lagar maten och till mannen som kör ut råvaror och ved. 150kr/mån åt dem vardera. Vi köper in posho (majsmjöl), bönor, salt och ved. Vi betalar skolavgifterna varje termin.

Vid andra extrainsamlingar som ex jul, specificeras inköpen i Facebookgruppen och/eller här på hemsidan.