Vi bygger ett aktivitetshus utanför byn! Det är ett bygge som till största delen finansieras av två svenska volontärer; Stina Torefeldt och Harriet Chrystal Edlund samt barnen på ”Melliz” i Björkhagens skola. Huset är döpt av Mellizbarnen (en mellanstadieverksamhet på Björkhagens skola i södra Stockholm som regelbundet stöttar våra projekt) och heter Zigge House efter den lilla zebran som är Melliz’ symbol.

Stina och Harriet har spenderat tid, tankekraft och pengar på att fylla huset med pedagogiskt bra material för våra barn. Spel, leksaker, sportmaterial, dans- och musikattiraljer. Cecilia Lind och Caroline Gezelius på BokBok och alla SponsorLight:are som köpt oljelampor och skänkt julpengar har bidragit med böcker till traktens första bibliotek (i miniatyr, men ändå..). Invigning av Zigge House kommer att firas med en fest, T-shirts till alla barn och de som arbetar i projektet och en genomgång av allt material som finns tillgängligt för barnen.

Vad ska huset användas till? Ja, vi spånar fortfarande. Det blir ett ställe för barnen att vara på loven och på söndagar. För föräldramöten, bokutlåning, pedagogiska spel och lekar, fester, inbjudna gäster, sjukvårdsupplysning… Det gräsklädda taket är absolut inte gränsen, allt kan hända i ”Zigge House”.